Špenátové ravioli s ricottou a šalvějem
Ravioli plněné špenátem smíchaným ořechovým olejem a ricottou. Poléváme šalvějovým máslem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Špenátové lístky dobře omyjte, pečlivě osušte papírovou utěrkou a pokrájejte nadrobno.
Polovinu špenátu smíchejte s moukou a vejci a hněťte 10 minut.
Přikryté těsto nechte 1 hodinu odpočívat.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
V misce smíchejte zbývající špenát s ricottou a ořechovým olejem (pokud ho neseženete, použijte jemně mleté vlašské ořechy).
Dochuťte solí a pepřem.
Těsto na pomoučeném válu vyválejte na cca 2 milimetry silnou placku.
Formičkou vykrájejte větší srdíčka.
Polovinu z nich pak naplňte ochucenou ricottou, okraje potřete vodou nebo vajíčkem.
Na připravená srdíčka pak zezhora položte vykrájená srdce, okraje pečlivě přimáčkněte.
Hotové ravioli nasypejte do vroucí osolené vody a vařte 3-4 minuty.
Na pánvi rozehřejte máslo a vhoďte do něj lístky šalvěje.
Hotové ravioli servírujte polité šalvějovým máslem a dochucené čerstvě mletým pepřem.
Hodnotit recept: