Roláda plněná ovocem
Bůček potřený rajčatovou pastou s romarýnem a plněný směsí z jablek, rajského protlaku, dochucenou koriandrem a skořicí. Roládu upečeme a přeléváme smetanovou omáčkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Bůček omyjte, osolte a kůži nařežte do mřížky.
Maso obraťte a naklepejte po vnitřní straně.
Připravte si pastu ze dvou lžic rajčatového protlaku a jedné lžičky rozdrcených jehliček rozmarýnu.
Maso potřete pastou ze všech stran.
Jablka omyjte a i se slupkou nastrouhejte.
Do lžíce rajského protlaku rozmíchejte rozdrcený koriandr a koření do jablečného závinu.
Jablka smíchejte s rajským protlakem.
Směs jablek rozložte na plát masa, maso stočte a převažte nití.
Pečte ve vyhřáté troubě a podlijte nálevem ze 350 ml vody a 50 ml vinného octa.
Po upečení maso vyjměte a nechte vychladnout.
Do výpeku přilijte 200 ml smetany, nechte přejít varem.
Po mírném zchladnutí přidejte 2 lžíce nasekané pažitky smíchané s citronovou šťávou.
Teplý bůček podávejte s rýží a omáčkou.
Ke studenému bůčku se hodí bramborový salát.
Hodnotit recept: