Houbové rizoto
Pohádkově máslová rýže s kuřetem a houbami je tou pravou útěchou, když je někomu smutno.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
V nepřilnavém hrnci rozpusťte polovinu másla a zvolna na ní nechte zesklovatět nadrobno nasekanou šalotku nebo cibuli. Přidejte na plátky pokrájené houby a nechte je téměř zezlátnout, pak přidejte pokrájené maso.
Zatím si připravte vroucí vývar a nechte ho bublat na plotně.
Do hrnce vsypejte rýži a nechte ji obalit máslem. Pak vlijte víno a nechte ho vsáknout.
Postupně přilévejte vždy jednu sběračku vroucího vývaru, a až se vsákne, přilijte další. Stále míchejte.
Po zhruba 20 minutách byste měli mít hotovo. Vypněte plamen, vmíchejte strouhaný parmazán, zbylé máslo a nahrubo nasekanou petržel.
Hodnotit recept: