Svíčkové roládky na jehle
Hovězí svíčková zabalená se slaninou se opeče s cibulí a paprikou na špízové jehle a přelije se cikánskou omáčkou z rajčat, cibule, okurky salátové a kyselé.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
omáčka
podle chuti
Postup přípravy
Jednotlivé porce masa umyjte a co nejvíce naklepejte.
Maso osolte, opepřete a potřete hořčicí po celé ploše.
Na maso naklaďte plátky slaniny, zarolujte a příčně nakrájíte kolečka (roládky).
Papriku omyjte, zbavte semínek a nakrájejte na kousky.
Cibuli oloupejte a rozčtvrťte.
Na jehlu střídavě napichujte na plocho maso, cibuli a papriku.
Na pánvi rozehřejte olej a roládky opečte na pánvi nebo na grilu na každé straně 3 minuty.
Připravte si cikánskou omáčku: rajčata omyjte.
Okurku, česnek a cibuli oloupejte.
Dejte do mixéru rajčata, okurku, cibuli, kyselou okurku.
Ochuťte solí, česnekem a chilli.
Vše rozmixujte, dejte na pánev a poduste.
Na talíř dejte roládky, polijte cikánskou omáčkou, jako přílohu zvolte krokety nebo brambory.
Hodnotit recept: