Skvělé langoše
Langoše z kynutého bramborového těsta pečeme na rozpáleném oleji. Podáváme se sýrem, s kysanou smetanou či s kečupem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kgmouka hladká
1 ksvejce
1 špetkasůl
2 hrnekmléko
5 kostkadroždí čerstvé
6 ksbrambory
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 20
1.
Brambory uvařte ve šlupce.
2.
Po vychladnutí brambory oloupejte, postrouhejte.
3.
Droždí rozpusťte ve vlažném mléce.
4.
Přidejte mouku, vejce, sůl a droždí.
5.
Vypracujte těsto a nechte ho vykynout.
6.
Musí být vláčné, spíše řidší.
7.
Po vykynutí vytvořte malé bochníčky a pečte na rozpáleném oleji.
8.
Podávejte se sýrem, s kysanou smetanou, případně s kečupem.
Hodnotit recept: