Alpská polévka
Polévka z kuřecího vývaru s pórkem, mrkví a bramborami. Ochutíme česnekem, muškátovým oříškem, pepřem a majoránkou a přidáme nastrouhaný eidam. Polévku na talíři ještě posypeme strouhaným sýrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Pórek umyjte a nakrájejte na kolečka.
Mrkev očistěte a nakrájejte na kostičky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
V hrnci na rozehřátém másle všechnu zeleninu opečte.
Česnek oloupejte a prolisujte.
Do hrnce přidejte česnek, zalijte vývarem.
Vařte asi 15 minut.
Mezitím si nastrouhejte sýr.
Přidejte polovinu sýra do hrnce, osolte, ochuťte muškátovým oříškem, pepřem, majoránkou.
Dovařte doměkka.
Polévku rozdělte na talíře a zbylým sýrem jednotlivé porce posypte.
Hodnotit recept: