Krůtí stehno
Krůtí stehno na másle, pivě a drůbežím vývaru dušené s celerovou natí. Z výpeku připravíme smetanovou omáčku, kterou maso při servírování polijeme. Podáváme s rýží či pečenými brambory.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Krůtí maso umyjte, vykostěte.
Maso nakrájejte na větší kousky.
Na rozpáleném másle maso upečte.
Ochuťte solí, pepřem, přilijte vývar a světlé pivo.
Nať celerovou (nebo šťovíkovou) omyjte a nakrájejte.
Nať přidejte k vývaru a pod pokličkou duste doměkka.
Podušené maso vyberte a odložte do tepla.
Výpek rozmixujte ponorným mixérem.
Přidejte kysanou smetanu a krátce povařte.
Na závěr dochuťte citrónovou šťávou.
Maso servírujte polité omáčkou.
Jako přílohu můžete podávat opékané brambory nebo dušenou rýži.
Hodnotit recept: