Hrášková polévka II
Orestovanou směs cibule, mrkve a hrášku zalijeme vodou a ochutíme bujónem. Vařící polévku zahustíme postrouhaným těstem z hrubé mouky, soli a vejce. Hráškovou polévku můžeme podávat s krutony.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Mrkev očistěte a nastrouhejte.
Bujón rozmíchejte v troše vařící vodě, přidejte sůl.
Na rozpáleném oleji zpěňte cibuli dozlatova.
Přidejte mrkev a orestujte.
Poté přidejte hrášek, promíchejte a zalijte vodou.
Ochuťte připraveným bujónem.
Přikryté vařte doměkka.
Mezitím si vyrobte těsto: v misce smíchejte rozšlehané vejce, sůl a hrubou mouku.
Zpracujte do těsta tak, aby nebylo velmi tuhé.
Těsto nahrubo postrouhejte na plech. Aby se těsto nelepilo, můžete ho během strouhání často moukovat.
Část postrouhaného těsta (2-3 hrsti) vložte do vařící polévky.
Zbytek těsta nechte na plechu vyschnout a poté jej uskladněte v uzavřené nádobě.
Hotovo polévku můžete podávat s krutony - několik krajíců chleba nakrájejte na kostky a opečte na másle.
Hodnotit recept: