Krémová polévka z perličky
Polévka z perličky (lze nahradit kuřetem či slepicí) pečené na mateřídoušce a borůvkách. Polévku zavaříme smetanovou zápražkou s kaštany. Na talíři ozdobíme mateřídouškou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Perličku omyjte a očistěte.
Perličku dejte na pekáč, osolte a posypte mateřidouškou a borůvkami.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Mrkev očistěte a nakrájejte.
Cibuli a mrkev přidejte k perličce a vložte do vyhřáté trouby.
Zprudka opečte na vysokém stupni.
Poté přeložte vše do hrnce a zalejte studenou vodou, přidejte bobkový list.
Na mírném ohni vařte 2 hodiny.
Polévku odstavte, nechte 15 minut v klidu.
Poté sceďte a maso oberte, nakrájejte na menší kousky.
Kaštany uvařte a prolisujte.
Z kaštanů, smetany a z mouky připravte smetanovou zápražku.
Přidejte do polévky a nechte projít varem.
Před podáváním vložte maso do talíře a zalijte smetanovou polévkou.
Ozdobte mateřidouškou.
Hodnotit recept: