Krém z lososa
Smetanový krém z lososa ochucený pepřem a čerstvou bazalkou podáváme s bagetou opečenou na česnekovém olivovém oleji.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkapepř černý mletý
1 lžícemouka hladká
1 lmléko
1 ksbageta bílá
1 špetkasůl
1 lžícemáslo
2 konzervalosos
4 lžíceolej olivový
500 mlsmetana ke šlehání
1 lžičkabazalka čerstvá
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 15
1.
Máslo roztopíme, přidáme mouku a krátce opečeme na olivovém oleji.
2.
Zalejeme studeným mlékem, přidáme smetanu a vykostěného lososa.
3.
Polévku rozmixujeme ponorným mixérem.
4.
Dochutíme solí, pepřem a posekanou bazalkou.
5.
Bagetu nakrájíme na plátky a opečeme na česnekovém olivovém oleji.
6.
Bagetu podáváme k polévce.
Hodnotit recept: