Klasická gulášová polévka se smetanou
Gulášová polévka z hovězího, vepřového či kuřecího masa, papriky, rajčatového protlaku a vína. Opepříme a na závěr přidáme kysanou smetanu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kroužky.
Papriku umyjte, rozpůlte, vyberte jadérka a nakrájejte na proužky.
Maso (podle chuti-vepřové, hovězí nebo kuřecí) umyjte a nakrájejte na kostičky.
V hlubší pánvi nebo v hrnci rozpalte olej.
Opečte maso, pak přidejte cibuli a papriku.
Do šťávy přimíchejte rajčatový protlak, mletou papriku, víno a vodu.
Přikryjte a podle druhu masa duste 1-3 hodiny.
Podle potřeby podléváme, když je maso měkké, přidejte sůl, pepř a ještě chvíli poduste.
Na závěr do hrnce nebo až na talíř přidejte kysanou smetanu.
Hodnotit recept: