Polévka z bylinek
Bylinková polévka z čerstvých kopřiv, šťovíku, řeřichy, pažitky a petrželové nati. Na másle připravíme jíšku s bylinkami, zalijeme masovým vývarem a nakonec zjemníme žloutky v mléce či smetaně. Polévku podáváme s kostkami opečeného chleba a s čerstvými bylinkami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Část bylinek si odložte na ozdobu, další část zpěňte na rozehřátém másle.
Přidejte mouku a za stálého míchání připravte světlou jíšku.
Jíšku zřeďte vývarem a několik minut povařte.
Chléb nakrájejte na kostky a nasucho opečte.
Hotovou polévku rozmixujte.
Žloutky rozšlehejte v mléce či smetaně a zjemněte jimi polévku.
Dochuťte solí, cukrem a pepřem.
Na talíři dozdobte bylinkami a opečenými kostkami chleba.
Hodnotit recept: