Jehněčí polévka
Polévka s knedlíčky z jehněčího masa a smetany a s orestovanou zeleninou - mrkví, květákem, kedlubnem a hráškem. Podáváme ozdobenou petrželovou natí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Maso umyjte, odblaňte a nakrájejte na kousky.
Maso uvařte ve 2l vody.
Uvařené maso umelte.
Poté jej osolte, přidejte muškátový květ, smetanu a škrob.
Promíchejte a z hmoty tvarujte knedlíčky.
Knedlíčky povařte 3-5 minut, poté je vyberte a nechejte odkapat.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Ostatní zeleninu omyjte, mrkev nakrájejte na kolečka.
Květák rozeberte na růžičky, kedluben nakrájejte na hranolky.
Na oleji zpěňte cibuli, přidejte mrkev, kedluben, květák, hrášek a několik minut orestujte.
Zeleninu přidejte k vývaru z masa, vložte knedlíčky a při mírné teplotě vařte 5-10 minut.
Nakonec dochuťte soli a posypejte petrželovou natí.
Hodnotit recept: