Jehněčí polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Jehněčí polévka

70 min. | polévka | 1 877 kJ/porce | Česká kuchyně | 8 porcí

Polévka s knedlíčky z jehněčího masa a smetany a s orestovanou zeleninou - mrkví, květákem, kedlubnem a hráškem. Podáváme ozdobenou petrželovou natí.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
0,5 lžičkakvět muškátový
1 špetkasůl
1 kscibule kuchyňská
1 ksmrkev
1 kskedluben
1 lžícenať petrželová
1 kgjehněčí maso
2 lžíceškrob kukuřičný
2 lvoda
200 gkvěták
200 ghrášek
250 mlsmetana sladká

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 50
1.

Maso umyjte, odblaňte a nakrájejte na kousky.

2.

Maso uvařte ve 2l vody.

3.

Uvařené maso umelte.

4.

Poté jej osolte, přidejte muškátový květ, smetanu a škrob.

5.

Promíchejte a z hmoty tvarujte knedlíčky.

6.

Knedlíčky povařte 3-5 minut, poté je vyberte a nechejte odkapat.

7.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

8.

Ostatní zeleninu omyjte, mrkev nakrájejte na kolečka.

9.

Květák rozeberte na růžičky, kedluben nakrájejte na hranolky.

10.

Na oleji zpěňte cibuli, přidejte mrkev, kedluben, květák, hrášek a několik minut orestujte.

11.

Zeleninu přidejte k vývaru z masa, vložte knedlíčky a při mírné teplotě vařte 5-10 minut.

12.

Nakonec dochuťte soli a posypejte petrželovou natí.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 370,3kJ 1 877kJ
Bílkoviny 5,7g 28,7g
Tuky 6,2g 31,5g
Sacharidy 2,5g 12,7g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz