Vývar s játrovými pusinkami
Ve vývaru z hovězích kostí, rajčatového protlaku a kořenové zeleniny podáváme zvlášť připravené pusinky z hovězích jater. Polévku doplníme uvařenou sezónní zeleninou a podle chuti s polévkovými nudlemi.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
těsto
podle chuti
Postup přípravy
Hovězí kosti dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C na 35 minut.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.
Kořenovou zeleninu očistěte a ponechte ji vcelku.
V hrnci opečte cibuli, přidejte zeleninu, protlak a vše společně orestujte.
Poté přidejte upečené kosti, zalejte 1,5l vody.
Vařte nejméně 3 hodiny.
Poté vývar proceďte přes jemné sítko a ješte ponechte na ohni zhoustnout.
Hovězí játra pomelte, smíchejte se žloutky.
Bílky vyšlehejte.
Česnek oloupejte a prolisujte.
Bílky, česnek, sůl, koření, bylinky, strouhanku a víno přidejte k játrům.
Z hmoty vytvarujte pusinky, které vkládejte do osolené vařící vody.
Na mírném ohni vařte 3 minuty.
Vývar podávejte s játrovými pusinkami, se zvlášť uvařenou zeleninou (sezónní - cuketa, květák nebo brokolice) a příp. s nudlemi.
Hodnotit recept: