Slepičí polévka s dubáky a citronem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Slepičí polévka s dubáky a citronem

50 min. | polévka | 163 kJ/porce | Česká kuchyně | 6 porcí

Vydatná slepičí polévka s kořenovou zeleninou a hřiby dubáky (které lze nahradit žampiony nebo hlívou). Zahustíme těstovinami do polévky.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1 kskedluben
1 kspetržel
1 kscibule kuchyňská
1 kscibule kuchyňská
1,5 kgslepice
100 gmrkev
100 gceler
100 gnudle vlasové
200 gdubáci
1 kspaprika chilli

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 20
1.

Slepici a kořenovou zeleninu vložte do hrnce a společně s kořením uvařte.

2.

Dubáky očistěte a nakrájejte na menší kousky.

3.

Před dovařením vložte do polévky dubáky.

4.

Polévku odstavíme, maso vyberte a vykostěte.

5.

Maso pokrájejte na nadrobno.

6.

Z polévky vyberte zeleninu a pokrájejte.

7.

Do zbylé polévky vlijte šťávu z citronu.

8.

Podle návodu připravte těstoviny do polévky.

9.

Slepici umyjte a očistěte.

10.

Kořenovou zeleninu očistěte, ponechte vcelku.

11.

Do talíře vložte těstoviny, slepičí maso, zeleninu a zalijte polévkou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 40,3kJ 163,2kJ
Bílkoviny 0,4g 1,5g
Tuky 0,1g 0,3g
Sacharidy 2,3g 9,2g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz