Opečené brambory s klobásou
Na plátky nakrájené uvařené brambory opékáme s cibulkou a doplníme je klobásou, jitrnicí, jelítkem či párkem. Okořeníme pepřem podle chuti.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Vyberte brambory pevné odrůdy. Brambory řádně očistěte.
Uvařte je se slupkou.
Ihned po uvaření je oloupejte, vychlaďte a nakrájejte na plátky.
Na pánvi rozehřejte olej, brambory opečte do zlatohněda.
Během opékání je obraťte jen jednou. Na pánev nedávejte velké množství brambor.
Pokud potřebujete, připravte je raději na několikrát a nakonec celé množství najednou prohřejte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte.
Asi 5 minut před dopečením přidejte k bramborám nakrájenou cibuli, osmahněte jen tak, aby zesklovatěla.
Na kolečka nakrájejte klobásu vhodnou na pečení (nebo párky, jitrnici, jelítko).
Uzeninu přidejte k bramborám, budou vydatnější.
Hodnotit recept: