Bezvaječná štola
Kynutá štola s rozinkami, mandlemi či ořechy a kandovaným ovocem. Pečeme zhruba 50 minut a následně potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na potření
Postup přípravy
Dále přidejte rozehřátý tuk, mléko, sůl, vanilkový cukr a citronovou kůru
Vypracujte těsto, které nechte 1 hodinu kynout.
Do vykynutého těsta vpracujte na vále rozinky.
Dále přidejte pokrájené mandle (nebo ořechy) a kandované ovoce.
Utvořte šišku tak, aby polovina byla po délce zploštělá, tuto stranu přeložte tak, aby vznikl tvar štoly.
Štolou ještě nechte na plechu kynout.
Potřete máslem, upečte (cca 40 – 50 minut).
Opět potřete máslem a posypte moučkovým a vanilkovým cukrem.
Do mouky přidejte vzešlý kvásek, cukr.
Hodnotit recept: