Delikátní medailonky ze svíčkové
Opečené medailonky z hovězí svíčkové podusíme s máslem a hořčicí. Z výpeku z masa připravíme s vínem, smetanou, citronovou šťávou a worcesterskou omáčkou směs na zalití medailonků. Podáváme podle chuti s dušenou rýží nebo s brambory.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso zbavte blan, omyjte a osušte, nakrájejte na silnější, ale menší plátky – medialonky.
Na jednu porci počítejte asi 3 až 4 kusy.
Mírně je naklepejte, osolte, opepřete.
Po jedné straně zaprašte moukou a v rozehřátém oleji je opečte dozlatova.
Hotové maso vyjměte, odložte na talíř a zakryjte, aby nevychladlo.
Přebytečný tuk slijte a do výpeku přidejte hořčicové máslo (smíchání másla s hořčicí).
Medailonky krátce poduste. Medailonky opět vyjměte.
Výpek zahustěte hladkou moukou, přidejte víno, smetanu, šťávu z citronu, worcesterskou omáčku a krátce povařte.
Medailonky podávejte přelité smetanovou šťávou.
Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo brambory.
Hodnotit recept: