Kandovaná citrusová kůra | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Kandovaná citrusová kůra

Citrusy ve skle vás příjemně překvapí.

Než bude kandovaná kůra z citronů a pomerančů hotová sice potrvá několik dní, využijete ji však při přípravě rozličných sladkých moučníků a také vánočního cukroví.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 sklenicevíno
5 kscitrón
5 kspomeranč
5 lžícecukr moučka
5 lžícecukr krystal

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
1.

Citrony a pomeranče důkladně omyjte.

2.

Citrusy oloupejte a kůru zbavte bílé dužnaté vrstvy.

3.

Naložte na deset dní do mírně osolené vody.

4.

Potom ji sceďte, zasypejte cukrem, zalijte sklenicí vína.

5.

Pomalu vařte, dokud se tekutina neodpaří a kůra nenasákne cukrem.

6.

Cukrovou kůru dejte na talíř a obalte krystalovým cukrem.

7.

Po několika dnech oschne, a vy ji můžete uložit do sklenice. Využijete ji při přípravě moučníků.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 355,7kJ 5 335,5kJ
Bílkoviny 0,6g 9,7g
Tuky 0,3g 4,4g
Sacharidy 18,7g 279,9g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz