Žloutkové koláčky (Pastéis de nata)
Žloutkové koláčky z listového těsta vložené do forem na muffiny zalité krémem ze žloutků, smetany a cukru.Koláčky se pečou asi 15 minut.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Listové těsto rozválejte na tenký plát a nakrájejte na čtverce.
Formičky na muffiny vymažte tukem a vyložte listovým těstem. Přečnívající okraje odkrojte.
Troubu předehřejte na 250 °C.
Do hrnce vlijte smetanu, přidejte cukr, žloutky a za stálého míchání metličkou přiveďte k varu.
Směs rozdělte do formiček vyložených těstem a dejte do trouby.
Koláčky pečte ve vyhřáté troubě asi čtvrt hodiny dozlatova.
Podávejte posypané skořicí a cukrem moučkou.
Hodnotit recept: