Babiččin perník
Perník kořeněný hřebíčkem a skořicí s rozinkami a ořechy. Po upečení můžete marmeládou potřený perník zasypat kokosem nebo přelít čokoládovou polevou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0,5 lžičkahřebíček mletý
1 lžíceořechy mleté
1 hrnekcukr
1 hrnekmléko
1 balíčekprášek kypřící do pečiva
1 špetkaskořice mletá
1 lžícerozinky
2 hrnekmouka polohrubá
2 ksvejce
na potření
1 ksmarmeláda
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 20
1.
Dvě lžíce cukru zkaramelizujte na pánvi.
2.
Zalijte vodu a na mírném ohni rozmíchejte.
3.
Zbylý cukr ušlehejte s vejci, přidejte zchladlý karamel a koření.
4.
Do směsi zapracujte mouku, přidejte sekané rozinky a ořechy.
5.
Hladké těsto rozetřete na plech vymazaný tukem a vysypaný mouku.
6.
Upečte ve vyhřáté troubě.
7.
Hotový perník potřete marmeládou.
Hodnotit recept: