Pikantní těstoviny penne podle Janet Jackson
Těstoviny přelité omáčkou z česneku, cibule, celeru, mrkve, rajčat a červené papriky. Dochutíme lístky bazalky.
Autor receptu: Janet Jackson
Ingredience
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nasekejte najemno.
Česnek oloupejte a rozmačkejte.
Celer, mrkev očistěte a nakrájejte.
Na střední pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli, celer, mrkev, česnek, sůl a pepř.
Osmahněte na středním plameni za stálého míchání asi čtvrt hodinky.
Přidejte rajčata a červenou papriku, snižte plamen a vařte asi 30 minut.
Uvařte těstoviny penne podle návodu na obale tak, aby byly al dente, přesně na skus.
Do hotové omáčky z rajčat a zeleniny přidejte lístky bazalky a už nevařte.
Omáčku rozmixujte mixérem, nalijte ji na penne a dobře promíchejte.
Servírujte ve skleněných miskách.
Hodnotit recept: