Mramorové řezy
Řezy z tmavého a světlého těsta, promíchaného vidličkou do mramorového efektu. Po upečení sypeme moučkovým cukrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
na formu
Postup přípravy
Máslo, cukr a sůl ušlehejte do pěny, postupně vešlehejte vejce.
Mouku a prášek do pečiva smíchejte, spolu s hrnkem mléka přidejte k máslové směsi.
Vypracujte hladké těsto. Pokud bude husté, přilijte ještě trochu mléka.
Pekáč vymažte a troubu předehřejte na 180 °C.
Dvě třetiny těsta vlijte na pekáč.
Na zbylé těsto prosejte kakao, přilijte 3 lžíce mléka a dobře promíchejte.
Tmavé těsto navrstvěte na světlé.
Točitým pohybem vidličky opatrně smíchejte obě těsta tak, aby vznikl mramorový efekt.
Koláč upečte dozlatova ve vyhřáté troubě při teplotě 160 °C.
Nechte vychladnout. Povrch posypejte cukrem moučkou.
Hodnotit recept: