Jablečný koláč s karamelovým přelivem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Jablečný koláč s karamelovým přelivem

Koláč pokladený plátky jablek a po upečení přelitý karamelovou omáčkou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
0,5 hrnekcukr krupice
1 hrnekmáslo
1,5 hrnekcukr moučka
2 hrnekmouka polohrubá
2 lžičkaprášek kypřící do pečiva
4 lžícešťáva citronová
4 ksjablko kyselé
6 ksvejce

omáčka

4 lžícevoda
4 lžícecukr krupice

na formu

1 lžícetuk
1 lžícemouka

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 40
1.

Troubu předehřejte a plech vyložte pečicím papírem.

2.

Bílky oddělte od žloutků a spolu s cukrem krupicí ušlehejte tuhý sníh.

3.

Máslo, cukr moučku, žloutky a citronovou kůru vymíchejte do pěny.

4.

Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přidejte k máslové směsi.

5.

Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků.

6.

Plech vymažte, vysypejte moukou a naplňte těstem.

7.

Jablka oloupejte, rozpulte, odstraňte jádřince a nakrájejte na tenké měsíčky.

8.

Jednotlivé kousky vyskládejte na těsto těsně vedle sebe.

9.

Plech dejte do trouby a pečte dozlatova při teplotě 180 °C.

10.

Upečený koláč nechte vychladnout.

11.

Cukr krupici nasypejte na pánev a za stálého míchání nechte zkaramelizovat.

12.

Přelijte trochou vody a rozmíchejte dohladka.

13.

Vychlazený koláč polijte karamelovou omáčkou, naporcujte na kostky a podávejte.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 1 235,3kJ 24 174,6kJ
Bílkoviny 4g 77,9g
Tuky 13,1g 256,9g
Sacharidy 40,8g 797,6g
Cholesterol 124,7mg 2 440mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz