Jablečný koláč s karamelovým přelivem
Koláč pokladený plátky jablek a po upečení přelitý karamelovou omáčkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
omáčka
na formu
Postup přípravy
Troubu předehřejte a plech vyložte pečicím papírem.
Bílky oddělte od žloutků a spolu s cukrem krupicí ušlehejte tuhý sníh.
Máslo, cukr moučku, žloutky a citronovou kůru vymíchejte do pěny.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přidejte k máslové směsi.
Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků.
Plech vymažte, vysypejte moukou a naplňte těstem.
Jablka oloupejte, rozpulte, odstraňte jádřince a nakrájejte na tenké měsíčky.
Jednotlivé kousky vyskládejte na těsto těsně vedle sebe.
Plech dejte do trouby a pečte dozlatova při teplotě 180 °C.
Upečený koláč nechte vychladnout.
Cukr krupici nasypejte na pánev a za stálého míchání nechte zkaramelizovat.
Přelijte trochou vody a rozmíchejte dohladka.
Vychlazený koláč polijte karamelovou omáčkou, naporcujte na kostky a podávejte.
Hodnotit recept: