Bulharský Gjuveč
Zeleninový bulharský Gjuveč z vepřového masa, do kterého přidáme nakrájené fazolky,papriky, lilek a hrášek. Zapéká se v troubě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na pánev
podle chuti
Postup přípravy
Maso nakrájejte na kostičky a osmahněte na oleji.
Postupně přidávejte nadrobno nasekanou cibuli, mrkev, celer, část pokrájených rajčat a nakonec mletou papriku.
Podlijte horkou vodou a chvíli duste.
Mezitím na jiné pánvi poduste nakrájené fazolky, papriky, lilky, hrášek a na větší kusy nakrájené brambory.
Takto připravenou podušenou zeleninu přidejte k poloměkkému masu, promíchejte.
Navrch dejte plátky zbylých rajčat, posypejte saturejkou a zapečte v troubě.
Hodnotit recept: