Těsto na domácí ravioly | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Těsto na domácí ravioly

40 min. | příloha | 2 026 kJ/porce | Italská kuchyně | 4 porce

Ravioli s dýňovou náplní

Těsto z mouky, vajec a vody. Plníme libovolnou náplní a vykrajujeme ravioly. Vaříme ve vroucí vodě.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 lžičkasůl
150 mlvoda
3 ksvejce
500 gmouka hrubá

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 10
1.

Mouku se solí vsypte do mísy, vytvořte důlek a do něj vlijte dvě vejce.

2.

Přidejte vodu a těsto zpracujte rukama.

3.

Pružné těsto vypracujte do koule a nechte chvíli stát.

4.

Těsto rozdělte na dvě části.

5.

Pracovní plochu zlehka pomoučete a z obou částí vyválejte stejné pláty.

6.

Na jeden plát klaďte lžící v odstupech náplň (libovolnou masovou, sýrovou nebo sladkou, aby se neroztékala).

7.

Prostor mezi hromádkami náplně potřete vejcem.

8.

Překryjte druhým plátem, stlačte a pomocí rádla vykrajujte ravioly.

9.

Vařte ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 009,7kJ 2 025,8kJ
Bílkoviny 8,2g 16,5g
Tuky 2,9g 5,8g
Sacharidy 44,8g 90g
Cholesterol 108,4mg 217,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz