Krůta s mandlovou náplní
Krůta plněná nádivkou z housky, zakysané smetany, vína, žloutků, mandlí a sněhu, dochucená citronovou kůrou a muškátovým oříškem. Podáváme s bramborovou kaší.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Housky pokrájejte.
Zakysanou smetanu rozmíchejte s vínem.
Naplň připravte z housek, které polijte smetanou.
Žloutky a 100 g másla vymíchejte do pěny.
Přidejte sůl, citronovou kůru a muškátový oříšek.
Mandle nadrobno posekejte. Housky vymačkejte.
K žloutkům přidejte mandle, housky a všechno dobře zamíchejte.
Z bílku vyšlehejte tuhý sníh a zlehka ho vmíchejte do náplně.
Očištěnou krůtu nasolte a na několik hodin odložte na chladné místo.
Do břišní dutiny krůty napěchujte náplň, otvor zašijte.
Celou krůtu potřete rozpuštěným máslem.
Zbytek másla dejte na pekáč, na krůtu rozložte plátky slaniny.
Upečte v troubě na 180 °C do zlatohněda.
Během pečení polévejte vlastní šťávou a podlévejte horkou vodou.
Podávejte s bramborovou kaší a broskvovým kompotem.
Hodnotit recept: