Mražený čokoládovo-vanilkový dort herečky Winony Ryder
Zmražený korpus potřený čokoládovým krémem z čokolády a šlehačky. Po zmrznutí potřený druhým krémem ze šlehačky, smetany a pudinku. Zdobíme kakaem.
Autor receptu: Winona Ryder
Ingredience
náplň 1
náplň 2
těsto
Postup přípravy
Příprava korpusu: v míse smícháme drobečky z grahamových crackerů a cukr.
Vetřeme do sypké směsi máslo.
Spojenou směs namačkáme do dortové formy tak, aby bylo pokryto dno a stěny.
Formu dáme zmrazit do mrazáku.
Příprava čokoládové náplně: Do misky nasypeme nastrouhanou nebo najemno nasekanou čokoládu.
V malém kastrolu rozehřejeme šlehačku, až se začnou tvořit malé bublinky.
Nalijeme ji do mísy s čokoládou a necháme stát 5 minut.
Pak mícháme tak dlouho, až je hmota hladká.
Vyjmeme formu s korpusem z mrazáku a nalijeme do ní čokoládovou hmotu.
Opět umístíme do mrazáku a mrazíme asi hodinu a půl.
Příprava vanilkové náplně: ve velké míse smícháme šlehačku a smetanu na vaření.
Přidáme pudinkový prášek.
Začneme rychle šlehat, až hmota zhoustne a vytvoří se na ní špičky.
Lžičkami naneseme tuto hmotu na zmraženou čokoládovou náplň.
Povrch ozdobíme tak, že ze smetany uděláme kopečky.
Umístíme do mrazáku a necháme mrazit 5 hodin.
Před podáváním necháme dort trochu povolit v lednici.
Pak jej nakrájíme a poprášíme kakaem.
Hodnotit recept: