Tvarohové preclíky
Tvarohové preclíky z mouky, tvarohu, tuku a žloutků, pečeme potřené bílkem, posypané solí a mákem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
2 lžičkasůl
250 gmouka polohrubá
250 gmouka hladká
3 ksvejce
500 gtvaroh
500 gtuk
na ozdobu
1 lžícemák
Postup přípravy
Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 12
1.
Z prosáté mouky, soli, tvarohu, tuku a žloutků vypracujte hladké těsto.
2.
Odložte ho do ledničky.
3.
Po dvou hodinách ho vyjměte a rozválejte na plát silný půl centimetru.
4.
Formičkou vykrajujte preclíky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem.
5.
Preclíky potřete bílkem, mírně posypejte solí a mákem a upečte dozlatova.
Hodnotit recept: