Bylinkovo-balzamiková marináda
Marináda z dijónské hořčice, balsamica, bylinek a olivového oleje.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0,5 lžičkasůl
0,5 lžičkapepř černý mletý
1 lžíceocet balsamico
2 hrstbylinky čerstvé
2 lžičkahořčice dijónská
7 lžíceolej olivový
Postup přípravy
Čas přípravy: 5
1.
Na 1 kg masa se doporučuje 1 hrnek grilovací marinády.
2.
Čerstvé bylinky (oregáno, tymián, majoránka, šalvěj) nasekejte. Uvedené ingredience dejte do mísy. Dobře promíchejte.
3.
Maso se do marinády snažte naložit vždy den předem (ryby postačí marinovat kratší dobu) příp. minimálně 6 hodin.
4.
Před grilováním maso z marinády vyjměte a důkladně ubrouskem očistěte. Pokud marinádu neodstraníte, zcela přebije chuť masa.
Hodnotit recept: