Jablečná marináda s příměsí tymiánu
Marináda z jablečného sirupu, oleje, sójové omáčky a tymiánu. Výborně se hodí k vepřovému masu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
2 lžíceomáčka sójová
4 lžičkatymián sušený
0,25 lsirup jablečný
1 dlolej
Postup přípravy
Čas přípravy: 5
1.
Před grilováním maso z marinády vyjměte a důkladně ubrouskem očistěte. Pokud marinádu neodstraníte, zcela přebije chuť masa.
2.
Tato marináda je obzvláště vhodná na vepřové kotlety.
3.
Na 1 kg masa se doporučuje 1 hrnek grilovací marinády.
4.
Uvedené ingredience dejte do mísy. Dobře promíchejte.
5.
Maso se do marinády snažte naložit vždy den předem (ryby postačí marinovat kratší dobu) příp. minimálně 6 hodin.
Hodnotit recept: