Tvarohová žemlovka s brusinkami
Žemlovka ze žemlí, jablek a brusinek smíchaných s pomerančovou šťávou, tvarohu smíchaného s cukrem, ušlehanými vjeci a hruškovou šťávou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžičkaolej
1 lžičkaprášek kypřící do pečiva
1 špetkasůl
2 lžícešťáva pomerančová
2 ksvejce
2 ksžemle
2 ksjablko
2 lžícebrusinky čerstvé
250 gtvaroh
3 lžícekrupice dětská
50 mlšťáva hrušková
Postup přípravy
Čas přípravy: 25
Čas vaření/pečení: 40
1.
Jablka omyjte, nakrájejte na čtvrtky, odstraňte jádřince a nakrájejte na kousky.
2.
Brusinky smíchejte s pomerančovou šťávou.
3.
Přidejte nakrájená jablka a nechte marinovat.
4.
Ušlehaná vejce smíchejte s hruškovou šťávu.
5.
Přidejte tvaroh, sůl, krupici a prášek do pečiva. Přidejte ovoce.
6.
Zapékací mísu vymažte olejem.
8.
Upečte v troubě vyhřáté na 180 °C.
Hodnotit recept: