Babiččina dobrota
Koláč z mouky, prášku do pečiva, vejce, vanilkového cukru, oleje, mléka a ovoce. Posypeme drobenkou a pečeme dozlatova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kskompot třešnový
1 balíčekcukr vanilínový
1 balíčekprášek kypřící do pečiva
150 gcukr moučka
2 ksvejce
200 mlmléko
400 gmouka polohrubá
7 lžícíolej
drobenka
100 gcukr krystal
100 gmouka hrubá
100 gmáslo
na formu
1 lžícemouka
1 lžícetuk
Postup přípravy
Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 20
1.
Mouku s práškem do pečiva a cukrem prosejte do větší mísy.
2.
Přidejte rozšlehané vejce, vanilkový cukr, olej a mléko.
3.
Všechno dobře promíchejte.
4.
Sceďte ovoce a nechte ho na sítku odkapat.
5.
Těsto vylijte na vymaštěný a moukou vysypaný plech, povrch zarovnejte a poklaďte na něj ovoce.
6.
Do misky dejte změklé máslo, mouku a cukr a prsty udělejte drobenku.
7.
Posypejte s ní koláč a upečte v předehřáté troubě.
Hodnotit recept: