Lehký salát
Salát z rýže, okurek, rajčat, salámu a petrželové natě, přelitý majonézovým dresinkem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Umytou rýži dejte do osolené vroucí vody a za častého míchání uvařte doměkka.
Uvařenou rýži sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte odkapat.
Přesypejte ji do připravené nádoby, zlehka promíchejte a nechte vychladnout.
Salám nakrájejte na malé kousky.
Rajčata spařte, oloupejte, zbavte zrníček a nakrájejte.
Okurky nakrájejte a nať nasekejte.
Do rýže zamíchejte salám, kousky rajčat, okurky a petrželovou nať.
Přidejte majonézu rozmíchanou s hořčicí, kečupem a citronovou šťávou.
Promíchejte, ochuťte pepřem, osolte a zjemněte špetkou moučkového cukru.
Hodnotit recept: