Špíz z okouna
Okoun naložený v marinádě z worcesterové omáčky, olivového oleje, vinného octa, moučkového cukru a česneku. Špízi tvoříme z ryby, cibule, kapie a slaniny.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Filety a kapie nakrájejte na kousky o hraně přibližně 3 cm.
Slanin nakrájejte na plátky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny, které rozeberete na jednotlivé plátky.
Česnek oloupejte a prolisujte.
V misce smíchejte marinádu z worcesterové omáčky, olivového oleje, vinného octa, moučkového cukru, česneku, pepře a soli.
Do marinády vložte kousky ryby a nechte odležet nejméně dvě hodiny.
Poté na špejle nebo grilovací jehly střídavě napichujte kousek ryby, plátek slaniny, kousek papriky a plátek rozebrané cibule.
Špízy zakončete kouskem ryby.
Vložte do pekáče vymazaného olejem, přelijte marinádou.
Pečte asi 25 minut za častého přelévání výpekem při 180 °C.
Hodnotit recept: