Špíz z okouna | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Špíz z okouna

45 min. | hlavní chod | 1 639 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Špíz z okouna

Okoun naložený v marinádě z worcesterové omáčky, olivového oleje, vinného octa, moučkového cukru a česneku. Špízi tvoříme z ryby, cibule, kapie a slaniny.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 lžičkacukr moučka
1 špetkapepř barevný drcený
1 lžíceolej olivový
1 lžičkaocet vinný
1 lžičkaomáčka worchesterová
1 špetkasůl
100 gslanina
2 lžíceolej olivový
2 stroužekčesnek
4 kskapie

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 25
1.

Filety a kapie nakrájejte na kousky o hraně přibližně 3 cm.

2.

Slanin nakrájejte na plátky.

3.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny, které rozeberete na jednotlivé plátky.

4.

Česnek oloupejte a prolisujte.

5.

V misce smíchejte marinádu z worcesterové omáčky, olivového oleje, vinného octa, moučkového cukru, česneku, pepře a soli.

6.

Do marinády vložte kousky ryby a nechte odležet nejméně dvě hodiny.

7.

Poté na špejle nebo grilovací jehly střídavě napichujte kousek ryby, plátek slaniny, kousek papriky a plátek rozebrané cibule.

8.

Špízy zakončete kouskem ryby.

9.

Vložte do pekáče vymazaného olejem, přelijte marinádou.

10.

Pečte asi 25 minut za častého přelévání výpekem při 180 °C.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 496,2kJ 1 639,3kJ
Bílkoviny 9,7g 32g
Tuky 7,1g 23,4g
Sacharidy 2,9g 9,6g
Cholesterol 37,2mg 123mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz