Sekaná plněná vejci
Forma na srnčí hřbet vyložená sekanou, pokladenou plátky vajec a paprikou. Upečeme v troubě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno.
Housku namočte do mléka.
Mleté maso smíchejte s cibulí, 2 vejci a vymačkanou houskou.
Osolte, ochuťte pepřem, paprikou, sterilovaným pepřem a máte-li rádi ostré, nebojte se přidat pár kapek tabasca.
Formu na srnčí hřbet vymažte tukem, vysypejte strouhankou.
Na dno dejte polovinu masové směsi.
Čtyři vejce uvařte natvrdo.
Mírně promáčkněte hřbetem ruky, aby ve středu nádoby vznikla podélná prohlubeň, do ní vložte vejce.
Obložte je různobarevnými proužky paprik.
Překryjte zbylým masem.
Pečte asi hodinu v troubě vyhřáté na 175 °C.
Hodnotit recept: