Vepřové závitky se zelím
Vepřové maso plněné náplní z bílého chleba, česneku, petřelky, škvarků, vejce a mléka. Podušené závitky podáváme se zelím.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Připravte si náplň z bílého pečiva: rozdrobte bílý chléb.
Nadrobno nakrájejte petrželku, česnek očistěte a prolisujte.
K chlebu přidejte škvarky, petrželku, česnek, vejce a teplé mléko.
Osolte, opepřete a nechte uležet.
Mezitím na oleji osmažte nakrájenou cibuli, přidejte zelí a poduste.
Přilijte 100 ml hovězího vývaru, dochuťte kmínem a duste ještě asi 15 minut.
Plátky masa naklepejte, osolte, opepřete.
Maso naplňte nádivkou, zaviňte a převažte nití.
Na pánvi rozehřejte olej a závitky opékejte ze všech stran.
Podlijte zbytkem hovězího vývaru a přikryté duste asi 20 minut doměkka.
Podávejte s porcí dušeného zelí.
Hodnotit recept: