Sýrová roláda
Ementál rozválený na plát, potřený směsí taveného sýru, másla, cibule a natvrdo uvařeného vejce, pokladený plátky šunky a proužky papriky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Sýr vložte do mikrotenového sáčku a ponořte do horké vody přibližně na 20 minut, dokud nezměkne.
Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte nadrobno.
V misce smíchejte tavený sýr, změklé máslo, cibuli, vejce a osolte.
Změklý sýr vyjměte a na mokré desce rozválejte na plát odpovídající velikosti.
Povrch potřete polovinou náplně, na ni rozložte plátky šunky.
Pak naneste druhou polovinu náplně, navrch dejte proužky papriky a posypejte pažitkou.
Plát srolujte, zabalte do alobalu a nechte ztuhnout v lednici, nejlépe přes noc.
Roládu krájejte šikmo na plátky a podávejte.
Hodnotit recept: