Mrkvový krém
Mrkovový krém z uvařené mrkve a pórku, oliv, paprikové pasty, citronové šťávy a dochucené sezamovými semínky a mořskou solí. Mažeme na pečivo.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Mrkev očistěte, nahrubo nakrájejte a vařte deset minut. Zeleninu slijte a rozmačkejte vidličkou.
Olivy nasekejte najemno. Pórek umyjte a nasekejte.
Pórek (nebo pažitku) smíchejte s olivami.
Přidejte paprikovou pastu, citronovou šťávu a směs podle chuti osolte.
Sezamová semínka smíchejte s mořskou solí.
Opražte je dvě minuty na pánvi. Potom je rozdrťte v hmoždíři.
Mrkev a olivovou pastu smíchejte. Mrkvovou pomazánku mažte na plátky pečiva.
Hodnotit recept: