Mrkvový krém | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Mrkvový krém

Mrkovový krém z uvařené mrkve a pórku, oliv, paprikové pasty, citronové šťávy a dochucené sezamovými semínky a mořskou solí. Mažeme na pečivo.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 lžícešťáva citronová
1 lžícepórek
1 lžičkapasta papriková
2 lžičkasůl mořská hrubá
20 gsemínka sezamová světlá
50 golivy zelené bez pecek
500 gmrkev

Postup přípravy

Čas přípravy: 5
Čas vaření/pečení: 10
1.

Mrkev očistěte, nahrubo nakrájejte a vařte deset minut. Zeleninu slijte a rozmačkejte vidličkou.

2.

Olivy nasekejte najemno. Pórek umyjte a nasekejte.

3.

Pórek (nebo pažitku) smíchejte s olivami.

4.

Přidejte paprikovou pastu, citronovou šťávu a směs podle chuti osolte.

5.

Sezamová semínka smíchejte s mořskou solí.

6.

Opražte je dvě minuty na pánvi. Potom je rozdrťte v hmoždíři.

7.

Mrkev a olivovou pastu smíchejte. Mrkvovou pomazánku mažte na plátky pečiva.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 288,4kJ 1 782,3kJ
Bílkoviny 1,9g 12g
Tuky 3g 18,5g
Sacharidy 8,9g 54,9g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz