Vlašský salát se zelím
Cibule, vejce, zelí, salám, sýr a hrášek, smíchané s majonézou vymíchanou se zakysanou smetanou a hořčicí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kscibule kuchyňská
1 kssmetana zakysaná
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
100 gsýr tvrdý
100 mlmajonéza
2 lžícehořčice
200 gsalám měkký
4 ksvejce
500 gzelí kysané
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 10
1.
Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.
2.
Uvařte natvrdo vejce, nechte zchladnout a nakrájejte na kostičky.
3.
Kysané zelí pokrájejte na menší kousky a smíchejte s cibulí.
4.
Salám a sýr nakrájejte na nudličky.
5.
Smíchjte zelí, scezený hrášek, salám, sýr a vejce.
6.
V misce vymíchejte zakysanou smetanu, majonézu a hořčici.
7.
Dochuťte solí a pepřem. Nechte chvíli chladit.
8.
Salát podávejte přelitý ochucenou smetanovou omáčkou a s čerstvým pečivem.
Hodnotit recept: