Jablíčko v brusince
Svařený jablečný a brusinkový džus s jablkem, hřebíčkem, celou skořicí a cukrem. Podáváme s plátky citronu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0,5 ldžus brusinkový
0,5 ldžus jablečný
0,5 kscitrón
1 ksjablko
2 ksskořice celá
8 kshřebíček celý
podle chuti
cukr hnědý
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
1.
Ve velkém hrnci smíchejte jablečný džus a brusinkovou šťávu.
2.
Postupně přidávejte všechny příměsi. Jablko nakrájejte.
3.
Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte 15-20 minut na mírném ohni.
4.
Nakonec přeceďte a podávejte do silnostěných sklenic s plátky citronu.
Hodnotit recept: