Bramborové trojúhelníky s brynzou
Trojúhelníky z bramborového těsta upečené v troubě a potřené smetanovou brynzou, dochucenou bílým pepřem a pažitkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Brambory očistěte a na hrubém struhadle nastrouhejte. Nechte je odstát a přebytečnou tekutinu slijte.
Přidejte mouku, oloupaný prolisovaný česnek, vejce, sůl a pepř.
Plech vymažte a těsto do něj rovnoměrně rozprostřete.
Upečte v troubě vyhřáté na 180 °C.
Brynzu mírně nařeďte smetanou, přidejte nasekanou pažitku a bílý pepř.
Teplý bramborový koláč nakrájejte na trojúhelníky, na každý lžičkou naneste ochucenou brynzu a ihned podávejte.
Hodnotit recept: