Bramboráčky plněné zelím
Bramboráčky prokládané podušenou směsí zelí, cibule a jablka.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na pánev
podle potřeby
Postup přípravy
Brambory oloupejte, nastrouhejte a nechte je chvíli stát, aby pustily vodu.
Vodu slijte a brambory zalijte teplým mlékem, aby neztmavly.
Přidejte prolisovaný česnek, vejce, majoránku, sůl a tolik mouky, aby vzniklo řidší těsto.
Na pánvi rozehřejte tuk a z bramborového těsta smažte větší placičky.
Cibuli nakrájejte nadrobno a v hrnci ji osmažte.
Zelí sceďte, pokrájejte, přidejte k cibuli a duste přibližně 15 minut.
Potom vložte jablko nakrájené na nudličky, podle chuti oslaďte a dobře promíchejte.
Bramborové placky proložte dušeným zelím a ihned podávejte.
Hodnotit recept: