Špenátové koláče
Koláče z kynutého bramborového těsta, plněné uvařeným špenátem ochuceným česnekem a muškátovým oříškem. Pečeme dozlatova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
Postup přípravy
Z droždí, mléka a cukru připravíme kvásek.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a prolisujeme.
Vykynutý kvásek přidáme k nastrouhaným bramborám.
Přidáme vejce, sůl a mouku.
Vypracujte těsto a necháme na teplém místě vykynout.
Česnek oloupeme a prolisujeme.
Špenát povaříme, ochutíme solí, česnekem, špetkou muškátového oříšku a olejem.
Z těsta vyválíme placky a do středu každé placky dáme špenát.
Koláče dáváme na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova.
Hodnotit recept: