Ledový dort
Dortová forma vyložená piškoty přelitými pudinkem s tvarohem, žloutkem a cukrem. Střídáme vrstvy piškotů, krému a ovoce. Přelijeme želatinou a ozdobíme ovocem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Z mléka, pudinkového prášku a z jednoho balíčku vanilkového cukru uvařte pudink podle návodu na obalu.
Nechte ho vychladnout. Občas ho promíchejte, aby na povrchu nevznikl škraloup.
Tvaroh smíchejte se žloutkem.
Přidejte cukr moučku a vanilkový cukr a promíchejte.
Směs vymíchejte s vychladlým pudinkem na hladký krém.
Dortovou formu (o průměru 24 cm) vyložte piškoty, které dobře pokapejte rumem.
Na piškoty navrstvěte tvarohovo-pudinkový krém.
Celý postup zopakujte ještě dvakrát. Poslední vrstvou by měl být krém, který uhlaďte nožem.
Na krém položte plátky ovoce (broskve, jahody, kiwi). Pokud použijete kiwi, plátky krátce povařte ve vodě s cukrem.
Želatinu připravte podle návodu na obalu.
Ovoce přelijte želatinou a dort nechte do druhého dne ztuhnout v lednici.
Hodnotit recept: