Krémový dort
Dort promazaný krémem z rozpuštěné čokolády, mascarpone a ušlehané smetany. Zdobíme čokoládovými hoblinami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Oddělte žloutky od bílků.
K bílkům přidejte 90 g cukru krystal a ušlehejte.
Ke žloutkům přidejte 90 g cukru a vanilkový cukr a ušlehejte do pěny.
Do žloutkové směsi vsypejte mouku smíchanou s kakaem a maizenou.
Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků a cukru.
Dortovou formu o průměru 26 cm vyložte pečicím papírem a naplňte těstem.
Pečte asi 25 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.
Upečený korpus vyklopte na mřížku a počkejte, až vystydne.
Čokoládu nasekejte nahrubo a rozpusťte ve vodní lázni.
Nechte ji zchladnout na pokojovou teplotu.
Zlehka vmíchejte mascarpone (nebo plnotučný tvaroh) a ušlehanou smetanu.
Korpus podélně rozkrojte na tři pláty.
Spodní potřete třetinou krému, přiklopte středním a opět potřete třetinou krému.
Dort přikryjte třetí částí a dejte na čtyři hodiny do lednice.
Povrch posypejte čokoládovými hoblinkami.
Hodnotit recept: