Křehká dýňová buchta
Tahle podzimní dobrota zmizí téměř okamžitě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
2 ksvejce
¾ hrnkycukr třtinový
¾ hrnkyolej
1½ hrnkykefír
2½ hrnkymouka špaldová
1½ lžičkysoda jedlá
1 lžičkakoření na hranolky
2½ hrnkydýně
3 polévkové lžícecukr
drobenka
100 gmáslo
100 gcukr hnědý
100 gmouka polohrubá
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 35
1.
Vejce ušlehejte s cukrem, přidejte olej a kefír (nebo mléko). Nakonec přisypte mouku se sodou smíchanou se lžičkou koření do medového perníku.
2.
Těsto nalijte do formy, kterou jste vytřeli tukem a vysypali moukou nebo strouhankou.
3.
Dýni nastrouhejte nahrubo, prosypte cukrem a nasypte na těsto ve formě.
4.
Z másla, cukru a mouky připravte drobenku, kterou posypte nastrouhanou dýni. Pečte ve vyhřáté troubě při 180 stupních Celsia asi 35 minut.
Hodnotit recept: