Křehká dýňová buchta | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Křehká dýňová buchta

45 min. | moučník | 1 466 kJ/porce | 14 porcí

Tahle podzimní dobrota zmizí téměř okamžitě.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
2 ksvejce
0.75 hrnekcukr třtinový
0.75 hrnekolej
1.5 hrnekkefír
2.5 hrnekmouka špaldová
1.5 lžičkasoda jedlá
1 lžičkakoření na hranolky
2.5 hrnekdýně
3 polévková lžícecukr

drobenka

100 gmáslo
100 gcukr hnědý
100 gmouka polohrubá

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 35
1.

Vejce ušlehejte s cukrem, přidejte olej a kefír (nebo mléko). Nakonec přisypte mouku se sodou smíchanou se lžičkou koření do medového perníku.

2.

Těsto nalijte do formy, kterou jste vytřeli tukem a vysypali moukou nebo strouhankou.

3.

Dýni nastrouhejte nahrubo, prosypte cukrem a nasypte na těsto ve formě.

4.

Z másla, cukru a mouky připravte drobenku, kterou posypte nastrouhanou dýni. Pečte ve vyhřáté troubě při 180 stupních Celsia asi 35 minut.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz