Velikonoční beránek | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Těsto na beránka z tuku, cukru, žloutků, mléka, sněhu a prášku do pečiva. Po upečení můžeme beránka přelít čokoládou nebo pocukrovat.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 ksprášek kypřící do pečiva
1 kscukr vanilínový
1 lžičkakůra citrónová
100 gtuk
120 gcukr
125 mlmléko
2 ksvejce
250 gmouka hrubá

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 45
1.

Tuk mírně zahřejte, aby změkl, postupně přidejte cukry, žloutky, kůru a utřete do pěny.

2.

Střídavě po lžících přilévejte mléko a přidávejte mouku. Hrst mouky promíchanou s práškem do pečiva přidejte jako poslední.

3.

Z bílku ušlehejte pevný sníh a zašlehejte do něj trochu cukru.

4.

Sníh vmíchejte do připravené směsi a zlehka promíchejte.

5.

Formu vymazejte tukem a vysypte hrubou moukou.

6.

Těsto naplňte do formy. Zvolna pečte ve vyhřáté troubě asi 45 minut

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 450,1kJ 2 212,4kJ
Bílkoviny 6g 9,2g
Tuky 12,3g 18,8g
Sacharidy 52,8g 80,6g
Cholesterol 95,1mg 145,1mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz