Velikonoční beránek
Těsto na beránka z tuku, cukru, žloutků, mléka, sněhu a prášku do pečiva. Po upečení můžeme beránka přelít čokoládou nebo pocukrovat.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Tuk mírně zahřejte, aby změkl, postupně přidejte cukry, žloutky, kůru a utřete do pěny.
Střídavě po lžících přilévejte mléko a přidávejte mouku. Hrst mouky promíchanou s práškem do pečiva přidejte jako poslední.
Z bílku ušlehejte pevný sníh a zašlehejte do něj trochu cukru.
Sníh vmíchejte do připravené směsi a zlehka promíchejte.
Formu vymazejte tukem a vysypte hrubou moukou.
Těsto naplňte do formy. Zvolna pečte ve vyhřáté troubě asi 45 minut
Hodnotit recept: