Cheesecake s borůvkami
Lehký, lahodný a svěží koláč, který zachutná každému.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Dortovou formu vymažte máslem a dno vyložte pečícím papírem. Troubu si předehřejte na 170°C.
Rozmixujte sušenky spolu s ořechy dohladka. Spojte se změklým máslem. Směs podobnou drobence vtlačte na dno formy. Nechte chvíli odležet v lednici.
Mezitím si připravte náplň , tvaroh a sýry zpracujte do hladkého krému. Přidejte cukr a následně po jednom vejce. Nakonec přimíchejte šťávu z limetky a dřeň z vanilkového lusku. Vzniklý hladký krém nalijtee do formy na sušenkový základ.
Pečte 40-50 minut. Okraje by měly být po upečení zbarvené dozlatova, ale uprostřed by se měl cheesecake lehce třást. Po dopečení nechte chvíli v otevřené troubě zchladnout a až pak ho vyndejte a počkejte do vychladnutí. Nakonec dozdobte čerstvými borůvkami.
Hodnotit recept: