Šlehačková bublanina s ovocem
Je jemná, vláčná a naprosto dokonalá! Můžete do ní přidat jakékoli letní ovoce, které máte rádi.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
3 ksvejce (L)
1 hrnekcukr krupice
2 hrnekmouka polohrubá
1 balíčekprášek kypřící do pečiva
1 špetkasůl
1 kelímeksmetana ke šlehání
3 hrnek
1 hrstcukr moučka
na formu
1 polévková lžícetuk
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 25
1.
Do mísy vyklepněte vejce, nasypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny. Přisypte mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte.
2.
Vyšší plech vymažte a vysypte moukou a vlijte na něj těsto. Posypte ovocem a pečte dorůžova asi 25 minut.
3.
Zkontrolujte špejlí, jestli se těsto nelepí. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.
Hodnotit recept: